Noutati

Costinesti – taram tanar din 1960

In 1960 acest sat era mic, traiau doar pescari, care nu aveau alt job decat sa faca ce stiu ei mai bine, sa pescuiasca de dimineata si pana seara.

Din acest frumos satuc, a luat nastere o intreaga statiune, o perla a tineretii la malul marii. Romania se mandreste ca are in posesie o astfel de bijuterie. Sunt foarte putini oameni care in toata viata lor nu au mers la Costinesti macar odata si sunt foarte multi oameni care au fost in viata lor de mai multe ori in aceasta frumoasa locatie.

In anul 2002 in acest frumos loc, au fost numarati 905 localnici care traiau acolo, singuri iarna si acopaniati de miile de turisti vara. Insa din data de aproximativ 1 mai si pana in 30 septembrie, unitatile de cazare care sunt legale si au un numar aproximativ de 35 000 locuri, sunt pline si aici vorbim doar de cele declarate la autoritatile publice, cele ilegale unde turistii se cazeaza sunt mult mai multe. Deci tot satucul de 905 localnici ajunge la 50 000 turisti, este incredibil.

Frumoasa statiune se afla la departare de circa 30km fata de orasul Constanta, iar la intrarea in sat multi proprietari de cazari iti fac semn cu cheile cum ca au o camera disponobila pentru sejurul tau. Localnicii primitori iti vor oferi cele mai bune conditii, insa ai grija, sunt localnici care vor doar bani si sa profite. Cel mai bine sa citesti review-uri dupa internet cu cele mai bune cazari in care alti calatori au fost.

Unul din cele mai indragite atractii de acolo este satul de vacanta si originala epava a unei nave grecesti esuate aproape de tarm. Unii din localnici au furat deja metalul care imbraca epava, insa in ultimii ani paza ei si protejarea au devenit o principala preocupare a autoritatilor, acestia au inteles ca trebuie sa protejeze acest minunat punct de atractie. Plimbarile cu barca pana acolo sunt private iar unii din acesti carausi, iti pot spune legenda si te pot duce sa vezi cat mai aproape aceasta minunata epava. Aceasta a esuat la data de 1968.

De ce am spus tineret in titlu? o mara parte din tineri prefera aceasta statiune deoarece multe cluburi de noapte sunt deschise si au o reputatie buna in acest domeniu, preturile din punctul meu de vedere sunt sub statiunea Mamaia iar tinerii vad aceasta o mai buna profitabilitate. Iar un alt raspuns este ca foarte multi oameni au venit in copilarie de multe ori in statiune, iar cand se intorc in maturitate, acestia isi aduc aminte de tineretea pe care au petrecut-o acolo si de toate pataniile in care au fost. Locul este magic si de trait macar cateva zile intr-o vara calduroasa, cu prietenii sau familia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *