Noutati

Litoralul romanesc!

Acest frumos taram din Romania este intins de la varsarea dunarii pana la granita cu vecinii nostri bulgari. Bulgarii se intalnesc si sunt vecini buni cu cei din statiunea Vama Veche. Cand numim aceste zone „statiuni” noi vrem sa va spunem ca ne referim la un oras sau o comuna, poate chiar un sat.

Unele din cele mai celebre statiuni din zona noastra sunt: Venus, Vama Veche, Costinesti, Olimp, Neptun, Mangalia, Mamaia, Eforie Sud, Eforie Nord, 2 Mai. Aceste statiuni sunt principalele in care turistii opteaza cam de fiecare data sa mearga. Mai sunt cateva zone care inca sunt in dezvoltare, insa acolo natura si virginitiatea locului isi apasa cuvantul, iar in unele plaje virgine poti ajunge doar pe jos deoarece accesul cu masina este interzis de la foarte multi kilometri departare.

Sa nu va aventurati pe plajele romanesti cu masina, deoarece acest lucru este interzis iar amenda iti poate face vacanta mult mai scumpa decat ti-ai planificat. Stim! pozele sunt la mare cautare, instagramul este cea mai buna cale sa iti impresionezi prietenii, insa politia vegheaza iar amenda nu este deloc una mica, pe langa faptul ca poti ramane cu rotile in nisip si acest lucru poate duce la aparitia ta in mass-media.

Acum, putin din fiecare statiune in parte, pe scurt sa nu mai lungim vorba!

Ce se poate spune despre Vama Veche? aici fitele si figurile sunt lasate acasa iar naturaletea locului si a oamenilor este pusa in evidenta foarte bine. Aici simbolul libertatii este reprezentat cu desavarsire de localnici si turisti, intr-un mediu surprinzator, ba chiar si turistii straini prefera acest loc.

O alta zona magica, ce are traditii de foarte multi ani este la Costinesti. Acest loc frumos este preferat in mare pare de turistii tineri care cauta distractie.

Am ajuns sa mentionam si statiunea Mamaia. Aceasta frumoasa zona este putin mai scumpa fata de surorile ei. Cluburile de lux si masinile scumpe fac aceasta statiune sa fie mai „piperata”. De ce aceasta statiune este cea mai scumpa? poate pentru ca este in legatura stransa cu orasul Constanta fata de celelalte zone care sunt sate sau comune si se afla la o disitanta mai lunga fata de oras.

Mai trebuie sa mentionam faptul ca aceste mirifice statiuni sunt in preajma orasului Constanta care pe timpul verii prinde viata cum nu ai mai vazut la nici un alt oras din Romania, unde atrage o gramada de romance dornice de aventura, iar pe timpul ierii, orasul ramane doar cu localnici iar natura si flora apei se poate regenera pentru ca urmatorul sezon estival sa ii primeasca cu aceeasi iubire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *